NNF Cup 2016

transparant-logo1

Op zaterdag 18 juni was het tijd voor de NNF Cup 2016. Aan de tweede editie van het toernooi deden in totaal 32 teams mee en dus was het een nog zwaardere opgave voor alle teams om zich te laten kronen tot het beste ‘vriendenteam’. Het team dat daarin slaagde waren de mannen van FLEX, een team met spelers van onder andere ADO Den Haag, PSV en BVV Barendrecht. Zij legden beslag op de wisselbeker van de NNF Cup en gingen ervandoor met het prijzengeld van 500 euro.

De tweede editie van de NNF Cup is gewonnen door het team van Flex. Zij wisten in de 1/8 finale, het thuisspelende team, NNF uit te schakelen. Ook NioCars, een team dat fanatiek gestuurd werd door een leuke groep supporters, moest er in de kwartfinale aan geloven. In een spannende halve finale versloegen zij vervolgens, de winnaars van de eerste editie van de NNF Cup, namelijk Team Exca 88-89. In de finale namen zij het op tegen FC Rotterdam-Oost, het team dat ervoor zorgde dat de mannen van Zengange de finale net niet wisten te bereiken. Het was, net zoals vorig jaar, een spannende finale die met het minimale verschil van 1-0 door de mannen van Flex werd gewonnen. Hierdoor eindigde FC Rotterdam-Oost op de 2e plek en ontvingen zij een geldbedrag van 200 euro. De kleine finale, namelijk de strijd om de 3e en 4e plek, werd gewonnen door Zengange. Zij versloegen de mannen van Team Exca 88-89 met penalty’s. Hiermee pakte Zengange de 3e plek en ontvingen zij een geldbedrag van 100 euro. De sportiviteitsprijs, een prijs die toegewezen werd door de scheidsrechters, werd uitgereikt aan het Singh Team. Zij lieten zich volgens de scheidsrechters op een zeer waardige manier zien tijdens het toernooi. Hierdoor kunnen zij volgend jaar gratis meedoen aan de NNF Cup.

Zoals gebruikelijk bij de NNF Cup waren er ook in 2016 een aantal individuele prijzen te verdelen. Zo won Osama Rachid, één van de spelers van Flex, de prijs voor de beste speler. De prijs voor beste keeper was voor Aldrick Susanna, de keeper van Zengange en Sander Barragan, een speler van kwartfinalist Challande, werd gekroond tot topscoorder van de NNF Cup 2016. Naast een prachtige trofee, ontvingen zij ook waardebonnen van onze sponsor Sporthuis Pim Doesburg.